Yoga relaxweek workshop Poros island

Soulfood Yoga Holiday στο ελληνικό νησί του Πόρου

Posted by    Suus De Jong

Γιόγκα και ένα ποτήρι κρασί, είναι δυνατόν! Όπως είναι δυνατός ο έρωτας με την πρώτη ματιά. Και έτσι είναι για μένα η συνεργασία με την Odyssey. Είμαι η Suus de Jong, δασκάλα γιόγκα από την Ολλανδία. Από το 2017 διοργανώνω διακοπές γιόγκα στο Odyssey. Μια εβδομάδα στην οποία η γιόγκα συμβαδίζει με την απόλαυση καλού φαγητού και κρασιού, ένα ευέλικτο πρόγραμμα και μια προσγειωμένη προσέγγιση.

Πόρος
Ανακάλυψα το πανέμορφο νησί του Πόρου πριν από πολλά χρόνια ως ναυτικός που γυρνούσε τα ελληνικά νησιά. Απολαμβάνω το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας μικρός πληθυσμός, ο τουρισμός δεν είναι συντριπτικός και το νησί αισθάνεται πολύ αυθεντικό. Οι άνθρωποι του Πόρου το κάνουν πολύ ζωντανό και η καταπράσινη φύση δημιουργεί ένα τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να κάνετε γιόγκα.

Κατερίνα
Ένας φίλος μου πρότεινε το Odyssey και έτσι γνώρισα την Κατερίνα, τον Ρικ και την κόρη τους Ντόρα. Τη στιγμή που μπήκα στο Odyssey ένιωσα τη διαφορά από άλλα μέρη. Η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα ελληνική, αλλά το εσωτερικό έχει μοντέρνα σχεδίαση. Με τρόπο που μεταφράζεται και στο υπέροχο μενού του Odyssey Bistro. Μιλώντας και με τους τρεις, ένιωσα το πάθος τους για τον Πόρο, την αστραφτερή ενέργεια και τις δημιουργικές ιδέες. Ήξερα ότι είχα βρει το τέλειο μέρος για να φιλοξενήσω τις Υoga retreat μου.

Γαστρονομικές απολαύσεις
Πέρυσι το Odyssey και εγώ οργανώσαμε έξι διακοπές γιόγκα που ήταν πολύ αξέχαστες για τους καλεσμένους, το πλήρωμα του Odyssey και για μένα ως δασκάλα γιόγκα. Οι καλεσμένοι ήταν εντελώς χαϊδεμένοι από τη στιγμή της άφιξης μέχρι την αναχώρηση. Έμειναν «μαγειρικά έκπληκτοι» από το πρωινό μέχρι το δείπνο.

Γνωρίζω ότι τα καταφύγια γιόγκα συνδέονται τις περισσότερες φορές με αυστηρά καθεστώτα (χορτοφαγικά και χωρίς αλκοόλ), αλλά επιλέγουμε να προσφέρουμε όλες τις δίαιτες, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας και του κρασιού, αν θέλουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί μου αρέσει οι καλεσμένοι μου να έχουν μια «αίσθηση διακοπών» με ελευθερία επιλογής από κάθε άποψη. Κατά συνέπεια γιόγκα για μένα δεν σημαίνει να ζω με αυστηρούς κανόνες. Για μένα ταιριάζει με το να απολαμβάνω τη ζωή με κάθε δυνατό τρόπο.

Γιόγκα σε εκπληκτικές τοποθεσίες
Το να κάνετε γιόγκα έξω σε εντυπωσιακές τοποθεσίες είναι ένα από τα κυριότερα σημεία των διακοπών γιόγκα. Όχι μόνο δίνει μια επιπλέον διάσταση στη γιόγκα, αλλά κάνει τους καλεσμένους να δουν διάφορες γωνιές του Πόρου. Πήγαμε από τη γιόγκα στις στέγες με θέα στη θάλασσα στη γιόγκα στην παραλία, κοντά στο μοναστήρι, ανάμεσα στα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα και στο αγρόκτημα της Κατερίνας. Όλη την ώρα ήρεμη από τους ήχους της φύσης και περιτριγυρισμένη από υπέροχες μεσογειακές μυρωδιές. Φυσικά κατά τη διάρκεια της διαμονής μας απολαύσαμε να είμαστε τόσο κοντά στη θάλασσα.

Ευέλικτο πρόγραμμα
Κατά τη διάρκεια των retreat yoga τίποτα δεν ήταν υποχρεωτικό και επιτρεπόντουσαν πολλά. Το πρόγραμμα είχε σταθερά στοιχεία, αλλά ήταν σίγουρα ευέλικτο. Η φύση το καθόριζε. Όχι μόνο ο Θεός Ποσειδώνας αλλά και οι φυσικές διαφορές μεταξύ των καλεσμένων μας, έτσι κάθε διακοπές γιόγκα ήταν διαφορετικές.

Τα πρωινά μαθήματα ήταν διαφορετικά από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα δυνατή ή αργή γιόγκα. Όλα εξαρτήθηκαν από την εμπειρία και τις προτιμήσεις γιόγκα των συμμετεχόντων. Το πιο σημαντικό ήταν ότι τα μαθήματα ήταν κατάλληλα και αρκετά απαιτητικά για όλους τους καλεσμένους.

Εκδρομές στον Πόρο
Κατά τη διάρκεια των διακοπών της γιόγκα υπήρχε επίσης η ευκαιρία να πάτε και να εξερευνήσετε. Ο ελεύθερος χρόνος ανάμεσα στα μαθήματα γιόγκα επέτρεπε μια επίσκεψη στο γειτονικό νησί της Ύδρας ή αλλού. Επιπλέον, η Κατερίνα φιλοξένησε έναν ιστορικό περίπατο στην παλιά πόλη του Πόρου. Έχω συμμετάσχει σε όλες αυτές τις βόλτες και δεν ήταν ούτε μία ίδια, αφού διαμορφώθηκαν από τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των καλεσμένων. Η γνώση της Κατερίνας για τον Πόρο είναι τεράστια. Καμία ερώτηση δεν έμεινε αναπάντητη, είτε αφορούσε την ιστορία, τη φύση, την τέχνη, τη μαγειρική, τα καταστήματα, τα βιβλία ή τα οικογενειακά ονόματα!


Τιμολόγηση

Οι τιμές στην επισκόπηση είναι ανά άτομο, αλλά με βάση την υπόθεση ότι δύο άτομα θα μοιραστούν μια σουίτα για επτά διανυκτερεύσεις. Το νόμισμα είναι σε Ευρώ. Για ορισμένες δραστηριότητες περιλαμβάνεται η μεταφορά από το αεροδρόμιο στο Odyssey, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να αφαιρέσετε 100 ευρώ σε περίπτωση που αναλάβετε μόνοι σας το ταξίδι στον Πόρο.

01/01 - 30/4 1/5 - 15/7 16/7 - 31/8 1/9 - 30/9 1/10 - 31/12
Yoga Relax Week Κατόπιν Συνεννόησης Κατόπιν Συνεννόησης Κατόπιν Συνεννόησης Κατόπιν Συνεννόησης Κατόπιν Συνεννόησης

*) Τιμές για συνοδούς που δεν συμμετέχουν.
**) Πραγματοποιείται όταν είναι αρκετοί οι συμμετέχοντες, 6 άτομα ο ελάχιστος αριθμός.